Uutiset

Renault Trucksille Ecovadis Gold -luokitus kuudetta vuotta peräkkäin 

Ecovadis

Renault Trucks on tunnettu sitoutumisestaan yhteiskuntavastuuseen ja on palkittu Ecovadis Gold- kultaluokituksella kuudetta vuotta peräkkäin. Renault Trucks sai 78 pistettä sadasta, mikä sijoittaa yhtiön arvioitujen yritysten parhaaseen viiteen prosenttiin. 

Ecovadis on maailman johtava vastuullisuusarviointien tekijä, joka arvioi yritysten vastuullisuutta vuosittain. Vuonna 2024 Ecovadis arvioi 130 000 kansainvälistä yritystä 21 kriteerin perusteella, jotka on ryhmitelty neljään eri luokkaan: kestävät hankinnat, työ ja ihmisoikeudet, etiikka ja ympäristö. 

Renault Trucks sai 78 pistettä sadasta, mikä on 15 pisteen kasvu verrattuna vuoteen 2018, jolloin Renault Trucks sai ensimmäisen Gold-luokituksen. Ecovadis korosti Renault Trucksin kehittämää edistyksellistä johtamisjärjestelmää, jonka avulla se vastaa eettisiin ja ympäristöhaasteisiin. 

Maksimipisteet ympäristönsuojelussa 

Jo kolmatta vuotta peräkkäin Renault Trucks saavutti täydet 100/100 pistettä ympäristöluokassa. Tulos tunnustaa Renault Trucksin jatkuvat toimet toimintojensa ja ajoneuvojensa ympäristövaikutusten vähentämiseksi. 

Renault Trucks valmistaa sähkökuorma-autoja sarjatuotantona Blainville-sur-Ornen ja Bourg-en-Bressen tehtailla. Autoja käyttävät kuljetusyrittäjät ovat jo ajaneet sähkökuorma-autoilla 25 miljoonaa kilometriä, välttäen 24 000 tonnin CO2-päästöt. Renault Trucksin sitoutuminen hiilineutraaliin liikenteeseen on vaikuttanut erinomaisten Ecovadis -pisteiden saavuttamiseen merkittävästi.  Renault Trucks on myös sitoutunut vähentämään tuotantopaikkojensa ympäristövaikutuksia. Esimerkkinä tästä on iso projekti, jonka tavoitteena on varustaa Bourg-en-Bressen tehdasalue 17 hehtaarin aurinkopaneeleilla vuoteen 2026 mennessä. Asennus tuottaa sähköä määrän, joka vastaa 17 500 asukkaan vuosikulutusta. Osa siitä käytetään tehtaalla.  

Samaan aikaan Renault Trucks tehostaa toimiaan luonnonvarojen säilyttämiseksi. Jokaisella tuotantopaikalla on toteutettu toimenpiteitä vedenkulutuksen vähentämiseksi. Viimeisen vuosikymmenen aikana nämä optimoinnit ovat puolittaneet veden määrän, jota tarvitaan kuorma-auton valmistamiseen: vuonna 2013 vettä kului 12 m³ ja vuonna 2023 6,5 m³.

Eettisten käytäntöjen vahvistaminen 

Renault Trucks vahvistaa vastuullisia hankintakäytäntöjään arvioimalla 93 % ensitason toimittajistaan ihmisoikeuksiin, työoloihin, ympäristöön ja liiketoiminnan etiikkaan liittyvien kriteerien perusteella. Jokaiselle toimittajalle toimitetaan järjestelmällisesti tiukka toimintaohjeisto. Auditointeja sekä itsearviointeja tehdään säännöllisesti jatkuvan kehityksen edistämiseksi. 

Vuonna 2023 näiden arviointien vaatimuksia tiukennettiin, sillä Renault Trucksin tarkka vastuullinen hankintapolitiikka on nyt täysin integroitunut yhtiön kokonaisstrategiaan. Tämä lähestymistapa pyrkii varmistamaan yhä vastuullisemman toimitusketjun. Toteutetut toimenpiteet ja saavutettu edistys ovat mahdollistaneet Renault Trucksille 70/100 pistettä eettisyyskategoriassa, mikä on 10 pisteen nousu edelliseen vuoteen verrattuna.    Tiekuljetukset tuottavat 7 % Euroopan CO2-päästöistä. Renault Trucks myy vuosittain yli 70 000 ajoneuvoa maailmanlaajuisesti, ja ottaa vastuuta ja tehostaa toimintojaan jatkuvasti ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

 

Renault Trucks 

Kuorma-autovalmistaja Renault Trucks on tarjonnut ammattilaisille kuljetusratkaisuja vuodesta 1894 lähtien. Mallisto kattaa kevyet hyötyajoneuvot raskaisiin kuorma-autoihin asti. Energiamuutokseen sitoutunut Renault Trucks tarjoaa polttoainetehokkaita ajoneuvoja ja täydellisen valikoiman 100 % sähkökuorma-autoja. Renault Trucks on osa Volvo Group -konsernia.     Myynti ja huoltoverkosto: Volvo Truck Center, Wetteri Power, Käyttöauto Trucks, Auto-Kilta Trucks, Raskaspari, HF-Autohuolto –toimipisteet. Maahantuonti: Volvo Finland Ab     Uutiset: www.renault-trucks.fi/uutiset Facebook, Instagram, Youtube: Renault Trucks Suomi 

Avainlukuja: 

9,400 työntekijää maailmanlaajuisesti 

4 tuotantolaitosta Ranskassa 

1,500 myynti- ja huoltopistettä  

70,000 myytyä autoa vuonna 2023  

Ecovadis

 

Set canonical URL
Off